Peppermint Brown Forest

 

Actually I bought some of these ingredients for the recipe tag (cherry sheet cake) I received from my friend, but I kinda change my directions along the way😉 (Sorry, Ventin but still this one is for you)

I still use the cherry and the sheet pan, but it turned out to be a brown edition of black forest with a light peppermint scent.

Ingredients:

  • 1 1/3 cups self-rising flour
  • 1/2 cup cocoa powder
  • 125gr butter (softened)
  • 1 tsp vanilla extract
  • 1 tsp peppermint extract
  • 1 1/4 cups caster sugar
  • 2 eggs
  • 2/3 cup water
  • 125 ml whipping cream, (whipped)
  • 500 gr cherry filling

Direction

  1. Preheat the oven to moderate (180′ c). Grease and line a 25 x 35 cm sheet pan
  2. Sift flour and cocoa into a medium bowl, add remaining ingredients. beat on low speed with electric mixer until ingredients are combine. Increase speed to medium, beat about 3 minutes or until mixture is smooth and changed to a lighter colour
  3. Spread into the prepared pan, bake for about 45 minutes, Stand the cake in pan for 5 minutes, turn onto a wire rack to cool.
  4. Cut the cake in half, spread the cherry filling, then the 2/3 of the whipped cream onto the first half cake, then put the other half on top.
  5. Spread the rest on the whipped cream on the top and add some shredded chocolate.

recipe adapted from: everyday cakes & cookies (The Australian Women’s Weekly)

  1. Knape WP nya pake di protect segala…

    abis takut difitna😛

  2. un Ib..ya ampuuun..kok makin keren bgt sih resep2 plus foto2nya..bikin ngileeer..btw, aku tuh lg hobi foto um Ib..nah, kl aku jg rajin buat kue, shrsnya jd bs lbh sering praktek..masalahnya aku tuh baking blue bginih..huhuhu..
    um Ib..aku masuk blognya ga bisa loh..knapa ya?..untung um Ib kasih komen dari blog ini..jadinya aku ke sini deh..emang blog yg lama dah ga aktif bgitu?..kl udah ga aktif kabarin ya um Ib..jd aku bisa ganti blgorollnya..

    Kan harus bikin kue, makanan laen kan jg bisa, kaya ayam panggang bumbu kuning itu😉 , iya blog itu lagi tutup dulu mau dirubah total isinya tapi alamatnya mau tetep dipake, kalo mau ganti blogroll gapapa Naz, soalnya aku belum tau kapan klaarnya tu blog😛

  3. edu..du..e..enyak..enyak..enyak…makasih ya um dah dibikinin peppermint brown forest…sayang gag bisa nyicipin langsung cm bisa mupeng doang.

    btw foto2 nya keren2 euy…bagus bgt…kok bisa siyyy…ajarin dwong.Pake acara edit2 gag?? ngedit pake apa um ??

    tengkyu, fotoku biasa aja koq, kalo liat diblogrollnya KBB, yg laen jauh lebih bagus, aku edit pake Photoshop edisi jadul (peninggalan jaman kuliah), soalnya kameraku jg kacangan, kalo gk diedit hasilnya ancur bgt😉

  4. Gorgeous!

  5. Hi all, here every person is sharing such familiarity, therefore it’s good to read this website, and I used to pay a visit this weblog everyday.

  6. Appreciating the hard work you put into your site and in depth information you present.
    It’s awesome to come across a blog every once in a while that isn’t the same out of date
    rehashed material. Wonderful read! I’ve bookmarked your site and I’m adding your RSS feeds to my
    Google account.

  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: